2009-02-04

Spaghetti med fetaost och tomat

Jag lagade detta senast nu ikväll och det var så gott att det vore närmast kriminellt att inte dela mig sig av det.

Enkelt som fan, gott som fan. Lagom mängd för ett genomsnittligt svullo:

Till röran:

  • En liten gul lök eller två-tre schalottenlökar

  • Vitlök tills du skäms (de skamlösa når evigheten)

  • Mer citronpeppar än du tror är lagom

  • Generöst med timjan

  • Lika generöst med oregano

  • Olivolja som om det inte fanns någon morgondag


Resten:

  • Lagom mycket spaghetti

  • En tomat

  • 50-100 gram fetaost, eller någon annan fårost av samma typ från t.ex. Bulgarien eller Turkiet. Men ingen dansk skit.


Konsten:

Hacka löken så fint som du orkar.
Finfördela även vitlöken. Trogna läsare vet att min favoritmetod är att riva den.
Ös ihop alla delar av röran i en liten skål. Löken ock kryddorna behöver inte simma i olivolja, men de ska vara ordentligt ingeggade.
Ställ röran åt sidan en stund och sätt på pastavattnet.
Skär även tomaten och fetaosten i små bitar.
Koka spaghettin. Vet du inte hur man gör, så läs mina andra spaghettirecept.
När speghettin är färdig och har skiljts från vattnet, häll tillbaks den i kastrullen (om den någonsin lämnade den). Häll ner röran, ställ kastrullen på den fortfarande varma plattan, och gegga runt spaghettin och röran ordentligt. Häll sedan i även tomaten och fetaosten och rör om ännu mer.
Fetaosten kommer att mjukna av värmen och då är det färdigt! Ät.

Inga kommentarer: