Enkelt som fan, gott som fan. Lagom mängd för ett genomsnittligt svullo:
Till röran:
- En liten gul lök eller två-tre schalottenlökar
- Vitlök tills du skäms (de skamlösa når evigheten)
- Mer citronpeppar än du tror är lagom
- Generöst med timjan
- Lika generöst med oregano
- Olivolja som om det inte fanns någon morgondag
Resten:
- Lagom mycket spaghetti
- En tomat
- 50-100 gram fetaost, eller någon annan fårost av samma typ från t.ex. Bulgarien eller Turkiet. Men ingen dansk skit.
Konsten:
Hacka löken så fint som du orkar.
Finfördela även vitlöken. Trogna läsare vet att min favoritmetod är att riva den.
Ös ihop alla delar av röran i en liten skål. Löken ock kryddorna behöver inte simma i olivolja, men de ska vara ordentligt ingeggade.
Ställ röran åt sidan en stund och sätt på pastavattnet.
Skär även tomaten och fetaosten i små bitar.
Koka spaghettin. Vet du inte hur man gör, så läs mina andra spaghettirecept.
När speghettin är färdig och har skiljts från vattnet, häll tillbaks den i kastrullen (om den någonsin lämnade den). Häll ner röran, ställ kastrullen på den fortfarande varma plattan, och gegga runt spaghettin och röran ordentligt. Häll sedan i även tomaten och fetaosten och rör om ännu mer.
Fetaosten kommer att mjukna av värmen och då är det färdigt! Ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar